Το νέο απόκτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να ήρθε, όμως τα προβλήματα του δικτύου δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Πλέον η ανάγκη δρομολόγησης της αντιμετώπισης τους είναι επιτακτική και δεν χωρά άλλων καθυστερήσεων.

Σήμερα η γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης, η βασική σιδηροδρομική αρτηρία της χώρας, έχει όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, σημαντικά προβλήματα. Είναι αναγκαία η πλήρης ανάταξη του δικτύου καθώς σε πάρα πολλά σημεία της γραμμής επιβάλλονται βραδυπορίες για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα πηγές με γνώση στο θέμα, σημειώνουν πως η υποδομή στο τμήμα από το ΣΚΑ μέχρι την Οινόη είναι ιδιαίτερα κακή και δεν επιτρέπει στα τρένα, πόσο μάλλον στα νέα τρένα που θα έρθουν να αναπτύξουν ταχύτητα.

Εξίσου αναγκαία είναι και η ολοκλήρωση των αιώνιων έργων για τη σηματοδότηση και το ΕTCS που θα επιτρέψουν στα τρένα και τους μηχανοδηγούς να πραγματοποιούν τα δρομολόγια με ταχύτητα και ασφάλεια.

Η νέα εποχή με την έλευση τρένων και επενδύσεων στο σιδηρόδρομο έχει αρχίσει αλλά θα είναι και επιτυχημένη αν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες αναβαθμίσεις του σιδηροδρομικού δικτου. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν οι ίδιες πηγές ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη αξιοπιστία στο δίκτυο για να μπορέσει να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο μέρος του επιβατικού κοινού.

Πηγή: ypodomes.com