Ερώτηση για την παραχώρηση έκτασης στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού στα ΚΤΕΛ Κορίνθου κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν:

«Ο Δήμος Αχαρνών, με fast track διαδικασίες, προχώρησε στην παραχώρηση 11.236,40 τ.μ. (ΟΤ 3Α) στα ΚΤΕΛ Κορίνθου. Η έκταση βρίσκεται δυτικά του Γυμνασίου και Λυκείου του Ολυμπιακού Χωριού και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης λεωφορείων, για τρία (3) έτη.

Η διοίκηση του Δήμου Αχαρνών ισχυρίζεται ότι παραχωρεί την έκταση προσωρινά, για την εξυπηρέτηση των ΚΤΕΛ Κορίνθου, που λόγω της πανδημίας λέει ότι έχουν εντάξει μέρος του στόλου τους στις γραμμές του ΟΑΣΑ και εξυπηρετούν δρομολόγια στο Δήμο Αχαρνών. Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναβάθμιση του συγκοινωνιακού δικτύου στο Δήμο Αχαρνών.

Οι κάτοικοι της περιοχής (Ολυμπιακό Χωριό, Θρακομακεδόνες) είναι λογικό να ανησυχούν και να αγανακτούν, καθώς χωρίς καμία ενημέρωση, βλέπουν να πραγματοποιούνται εργασίες και μία τεράστια έκταση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού να μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου ξεκίνησαν πριν ακόμα παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση για την παραχώρησή του. Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ποιος πραγματοποίησε αυτές τις εργασίες και με ποια σχετική άδεια.

Οι ελεύθεροι χώροι του Ολυμπιακού Χωριού, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα βοηθητικά κτίρια κατασκευάστηκαν με χρήματα των εργαζομένων. Αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν για την αναψυχή, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικά του Δήμου Αχαρνών και των όμορων δήμων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

  • Πώς είναι δυνατό να ξεκινούν διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου, πριν ακόμα την επίσημη άδεια από τους αρμόδιους φορείς;
  • Πώς είναι δυνατόν, ενώ υπάρχει ενημέρωση για προσωρινή παραχώρηση, αυτή να έχει διάρκεια 3 ετών;
  • Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση για τις ανάγκες του λαού της περιοχής σε αναψυχή, άθληση και πολιτισμό, όπως δίκαια απαιτούν οι κάτοικοι της περιοχής;».

Πηγή: 902.gr