Ένα απρόσμενο περιστατικό είχαν να αντιμετωπίσουν η εθελοντική πανελλαδική ομάδα για παροχή βοήθειας 4×4 και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πάρνηθας, σύμφωνα με απόκαλυψη του δημοσιογράφου Βασίλη Σαρημπαλίδη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, εντός του δικτύου δασικών δρόμων έχουν τοποθετηθεί παγίδες με καρφιά για τα αυτοκίνητα ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες θύματα έχουν πέσει ακόμα και ποδηλάτες.

Η εθελοντική ομάδα έλαβε κλήση την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 17:45 καθώς ένα Suzuki Jimny βρέθηκε ξαφνικά με σκασμένα ελαστικά στο σημείο Βούτημα.

Η ομάδα ενεργοποιήθηκε άμεσα και ένας εθελοντής ξεκίνησε από την Καλλιθέα για την Πάρνηθα έχοντας προμηθευτεί πρώτα 4 ζαντολάστιχα.

Ωστόσο το περιστατικό αυτό φαίνεται πω δεν είναι μεμονωμένο. Χαρακτηριστική η ανάρτηση μέλους της Καταγγελίες για τοποθέτηση φυτεμένων καρφιών…εθελοντικής ομάδας που έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ενημερώνω την ομάδα ότι στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας μια ομάδα κυνηγών αγριογούρουνων έχει τοποθετήσει σε αρκετά σημεία μεταλλικές μπάρες με καρφιά φυτεμένα στις λασπολακούβες με σκοπό την αποτροπή τετρακίνητων οχημάτων να κινούνται σε αυτές τις περιοχές. Την περιοχή του Βουτήματος θα συμβούλευα να την αποφεύγετε όλοι. Την περασμένη εβδομάδα οι βοσκοί της περιοχής κατάστρεψαν όλοι τα ζαντολάστιχα τους».

Λίγο αργότερα το περιστατικό έλαβε τέλος, ωστόσο όσοι κινούνται σε αυτό το σημείο καλό είναι να προσέχουν καθώς φαίνεται πως κάποιοι έχουν τοποθετήσει παγίδες…

Πηγή: zougla.gr