Το άτυχο παιδί δέχτηκε την σφαίρα κατά τη διάρκεια γιορτής στο προαύλιο του σχολείου του. Το δικαστήριο έκρινε πως η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη για την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα.

Μισό εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο στην οικογένεια του άτυχου 11χρονου Μάριου, που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του πριν από περίπου τρία χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη για την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και ιδίως την παράνομη οπλοκατοχή. Στο σκεπτικό της απόφασης το ότι ενώ γνώριζαν οι αρχές ότι η εγκληματικότητα οργίαζε στην περιοχή, δεν φρόντισαν να λάβουν μέτρα δυναμικά και να πατάξουν το φαινόμενο.

“Απόλυτα δικαιωμένοι δεν θα ήμαστε ποτέ. Νιώθουμε όμως μια ανακούφιση γιατί αναγνωρίστηκαν οι ευθύνες της πολιτείας” δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του άτυχου παιδιού.

“Θα έπρεπε για την ελληνική αστυνομία να αποτελεί τιμή η σύλληψη αυτού του ανθρώπου. Δεν θα σταματήσω ούτε λεπτό να τους ενοχλώ, θα είμαι συνέχεια μπροστά στα πόδια τους μέχρι να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που μου κατάστρεψε το σπίτι μου” ήταν τα λόγια του πατέρα.