Συνεχίστηκαν καθόλο το εορταστικό τριήμερο οι εργασίες απολύμανσης

Συνεχίστηκαν καθόλο το εορταστικό τριήμερο οι εργασίες απολύμανσης

Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει τους δημότες πως τέθηκε σε άμεση εφαρμογή η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών δομών. Μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, αποφασίστηκε – μεταξύ άλλων – να προχωρήσει ο Δήμος σε αυτή την ενέργεια για καθαρά προληπτικούς λόγους. Κατόπιν τούτου εξειδικευμένο συνεργείο ανέλαβε να απολυμάνει όλους τους χώρους, ακολουθώντας πάντα τις πιστοποιημένες διαδικασίες.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουν απολυμανθεί: οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, τα ΚΕΠ και τα κτίρια του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Η απολύμανση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το μεγάλο πλήθος των σχολείων οδήγησε στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά για μία μέρα, ούτως ώστε να παραδοθούν όλα απολύτως έτοιμα προς χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται πως κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη οι παιδικοί σταθμοί και η Αρωγή, καθώς οι χώροι τους ήταν από τους πρώτους χρονικά που απολυμάνθηκαν.

Ο Δήμος Αχαρνών συνιστά ψύχραιμη αντιμετώπιση από την πλευρά των δημοτών, τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας και τήρηση όλων των κανόνων ατομικής υγιεινής, ενώ διαβεβαιώνει πως ενεργώντας πάντα με υπευθυνότητα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων φορέων παραμένει σε ετοιμότητα και εγρήγορση.