Ενημέρωση εθελοντικών ομάδων των Αχαρνών για τη δράση «Let’s do it Greece»

Ενημέρωση εθελοντικών ομάδων των Αχαρνών για τη δράση «Let’s do it Greece»

Στο Δημαρχείο Αχαρνών πραγματοποιήθηκε η πρώτη χρονικά συνάντηση εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στις Αχαρνές. Πρόκειται για την αφετηρία ουσιαστικά της συνεργασίας με το «Let’s do it Greece», που θα κορυφωθεί στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της Ελλάδας στις 10 Μαΐου 2020.

Έχοντας ως σύνθημα τους το «Let’s do it Greece» σύλλογοι, σχολεία, εθελοντικές ομάδες, δήμοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και απλοί εθελοντές από όλες τις περιοχές της χώρας θα δώσουν το παρών σε μια μεγάλη εθελοντική συνάντηση. Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τις 119.000 και φέτος ο στόχος είναι ένα νέο ρεκόρ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα, αλλά και τομείς δράσης κάθε εθελοντικής ομάδας. Παράλληλα οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Πανελλαδικής Συνάντησης Εθελοντών, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 14 και 15 Μαρτίου λόγω των συνθηκών και τον επαναπρογραμματισμό της για τον Οκτώβριο.

Στη συνάντηση μετείχαν οι εκπρόσωποι των ομάδων:  Νέα Γενιά Ολυμπιακού Χωριού Κώστας Βόσινας, Εθελοντές Κοκκινομυλιώτες Γιώργος Μαντέλας, Εθελοντές Θρακομακεδόνων Νίκος Σιδηρόπουλος, Ομάδα Δράσης Προφήτη Ηλία Νεόφυτος Σιδηρόπουλος.

Από την πλευρά του Δήμου Αχαρνών παρέστησαν υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Παιδείας και Καθαριότητας, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους την κ. Λουίζα Κοσμίδου και τον κ. Γιώργο Πετάκο να δίνουν το στίγμα της συνεργασίας και της προώθησης του εθελοντισμού.